Ας μιλήσουμε για την Πρέβεζα

Η πόλη «πέρασμα», της ιστορίας και της απέριττης ομορφιάς, τόπος πολιτισμού και ανθρώπων που αναζητούν την ποιότητα, ας την γνωρίσουμε λίγο καλύτερα…

“Με ακτογραμμή περίπου 65 χλμ., η Πρέβεζα διαθέτει πλήθος παραθαλάσσιων χωριών και οικισμών, 
είτε από την πλευρά του Ιονίου ή από την πλευρά του Αμβρακικού”

Η παράκτια πόλη της Πρέβεζας βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Ηπείρου, στα αριστερά της βρέχεται από την θάλασσα του Ιόνιου και στα δεξιά της από τον Αμβρακικό κόλπο. Απέναντί της αντικρύζει το ακρωτήρι του Ακτίου, εκεί που δόθηκε μια από τις μεγαλύτερες ναυμαχίες της αρχαιότητας, μεταξύ των δυνάμεων του Οκταβιανού και του Μάρκου Αντώνιου και τις Κλεοπάτρας με την ολοκληρωτική επικράτησή του πρώτου. Μετά την μάχη ο Οκταβιανός έχτισε την πόλη της Νικοπόλεως για να τιμήσει τον «Άκτιο Απόλλωνα» που του χάρισε την νίκη. Τα ερείπια της αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών.

Μια πόλη βαρυφορτωμένη με ιστορία και φυσικό κάλλος, αδύνατον να μην σε κερδίσει με την αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα στην «αγορά» στο κέντρο της πόλης, τα καλντερίμια της, τα πλακόστρωτα, τα μπαλκόνια που ξεχειλίζουν από λουλούδια, τα στενά με τις ταβέρνες που αναδύουν παραδοσιακό άρωμα διασκέδασης και χαλάρωσης. Μουσεία, με εμβληματικότερο το Μουσείο της Νικοπόλεως, και πλήθος αρχαιολογικών χώρων να κοσμούν τις γύρω περιοχές, τέλειοί προορισμοί για ανθρώπους που αναζητούν την επαφή με τον πολιτισμό και την κουλτούρα.

Η Πρέβεζα είναι μια πόλη που διαθέτει πλήρη κοινωνική και τεχνική υποδομή και λειτουργίες Νομαρχιακού και Περιφερειακού επιπέδου: Διοίκηση, Νοσοκομείο, Εκπαίδευση και λοιπή κοινωνική υποδομή, αθλητικές εγκαταστάσεις, κεντρικές λειτουργίες πόλης, Λιμεναρχείο, Τελωνείο κλπ. που σε συνδυασμό με το οικονομικό επίπεδο ζωής χαρίζει στους κατοίκους της υψηλή ποιότητα διαβίωσης, ιδανική για κάποιον να επιλέξει την πόλη ως τόπο κατοικίας του.

Το λιμάνι της Πρέβεζας, με τον πλακόστρωτο δρόμο που χαρίζει ξεγνοιασιά, κάνοντας την βόλτα σας ή και στάση στις καφετέριες και εστιατόρια που βρίσκονται κατά μήκος, είναι και σημείο ελλιμενισμού σκαφών για ταξιδιώτες απ’ όλο τον κόσμο. Να σημειώσουμε ότι λίγα μέτρα πιο πάνω βρίσκεται η Μαρίνα Πρέβεζας που διαθέτει πλήρη γκάμα υπηρεσιών για όποιον επιθυμεί τον ελλιμενισμό του σκάφους του χωρίς κόπο. Απέναντι της Μαρίνας, στην οδό Σπηλιάδου, που βρίσκονται και τα γραφεία μας (Σπηλιάδου 6), θα βρείτε πολλές επιχείρησης που προσφέρουν λογής υπηρεσιών για το σκάφος σας. Αν αγαπάτε την θάλασσα και τα σκάφη, μόλις βρήκατε την κατάλληλη πόλη.

Ξεκινώντας από τον παραθαλάσσιο οικισμό του Μύτικα και κατευθυνόμενοι προς την Πάργα, διασχίζουμε τα χωριά του Καναλίου, της Καστροσυκιάς, των Ριζών, του Βράχου και πολλών άλλων, που όλα τους αγναντεύουν το Ιόνιο Πέλαγος και τα χαρακτηρίζει ένας ήρεμος και ήπιος τρόπος ζωής. Η ζωή κοντά στην θάλασσα, στην ειδυλλιακή φύση σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες που παρέχει η κοινότητα ή πόλη της Πρέβεζας σας εγγυόνται μια διαμονή που την χαρακτηρίζει η ποιότητα. Πολλοί Έλληνες και κάτοικοι του εξωτερικού είτε έχουν ήδη επιλέξει τα παραθαλάσσια χωριά της Πρέβεζας σαν μόνιμο τόπο κατοικίας τους, είτε αναζητούν γη ή οικίες προς αγορά. Σε αυτήν την σχετικά πολύπλοκη διαδικασία η Aktio Real Estate σας παρέχει την τεχνογνωσία και την πλήρη γκάμα υπηρεσιών ώστε η απόκτηση γης ή οικίας, όπως την εσείς ονειρεύεστε, να γίνει εύκολα και γρήγορα.

Καλέστε μας να συζητήσουμε τι ακριβώς αναζητάτε, γη ή οικία,
και αμέσως θα διαπιστώσετε ότι η Aktio Real Estate είναι ο συνεργάτης που ψάχνατε.

Καλέστε μας να βρούμε αυτό που ψάχνετε